Supplering
Hvis du ikke opfylder ét eller flere specifikke adgangskrav, kan du opnå det krævede niveau eller faggennemsnit ved at tage et suppleringskursus. Det kan fx være som sommersupplering, der afsluttes inden studiestart. Hvis du sommersupplerer, vil du blive tilbudt betinget optagelse, hvis du får en studieplads.
På din ansøgning på Optagelse.dk skal du angive hvilket fag og hvilket niveau, du supplerer i. Når du har gennemført kurset, skal du søger for, at ITU modtager dokumentationen for det beståede kursus.
- Hvis du afslutter suppleringen senest 5. juli, uploades GSK-kurser eller HF-enkeltfag automatisk via Eksamensdatabasen til din ansøgning på Optagelse.dk. Dog er det dit ansvar at tjekke, at vi har modtaget det inden for fristen.
- Hvis der er tale om en anden form for supplering, såsom engelsktest eller Cambridge IGCSE, AS/A-levels i matematik fra Solrød Gymnasium, skal du uploade dokumentationen som et bilag til din ansøgning på Optagelse.dk.
- Hvis der er tale om sommersupplering, skal du sende dokumentationen til os pr. mail til sap@itu.dk.
Hvis du ikke opfylder det specifikke adgangskrav i matematik gennem din adgangsgivende eksamen, kan du tage det som GSK-kursus eller HF-enkeltfag.
Hvis du ikke opfylder det specifikke adgangskrav i engelsk gennem din adgangsgivende eksamen, kan du tage det som GSK-kursus, HF-enkeltfag eller engelsktest.
Ansøgere med en adgangsgivende eksamen fra et land udenfor EU/EØS skal vedlægge en engelsktest (med undtagelse af ansøgere med en adgangsgivende eksamen fra følgende lande: USA, Canada, Australien, New Zealand, England, Skotland og Irland).
Følgende engelsktest giver dispensation for engelsk B med et faggennemsnit på 6,0:
- TOEFL papirbaseret testresultat: mindst 600
- TOEFL IBT testresultat: mindst 100
- TOEFL IBT Special Home Edition testresultat: mindst 100
- IELTS (academic) testresultat: mindst 7.0
- Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): bestået
- Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): 185
Testen må højst være 2 år gammelt pr. 5. juli det pågældende ansøgningsår. BEMÆRK, dette gælder ikke CPE og CAE.
TOEFL-koden for ITU er 9015 og vælg nr. 99 for afdeling. IELTS har ingen universitetskode.
Du opfylder det specifikke adgangskrav om dansk på A-niveau, hvis
- Du har en gymnasial eksamen gennemført på dansk, norsk eller svensk
- Du har en Færøsk studentereksamen og har bestået Færøsk A
- Du har en International Baccalaureate (IB) og har som minimum bestået faget "Danish A1, Standard Level", "Danish A Literature, Standard Level" eller "Danish B, Higher Level". Bemærk venligst, at fagene "Danish B, Standard Level" og "Danish ab initio" ikke opfylder kravet om dansk på A-niveau
- Du har tidligere gennemført en kort eller mellemlang videregående uddannelse på dansk
- Kun for ansøgere til Global Business Informatics: du har bestået folkeskolens afgangsprøve i dansk, eller har et afgangsbevis fra Danes World Wide
Hvis du ikke opfylder det specifikke adgangskrav i dansk på A-niveau gennem din adgangsgivende eksamen, kan du supplere med et af følgende kurser/prøver:
- GSK-kursus
- HF-enkeltfag
- Studieprøven i dansk som andetsprog. Studieprøven består af to prøver: en skriftlig og en mundtlig. De to prøver dækker over tre dele: skriftlig fremstilling, læseforståelse og mundtlig kommunikation, og alle tre dele skal bestås med minimum karakteren 02 efter 7-trinsskalaen.
Betinget optagelse og sommersupplering
Betinget optag betyder, at du bliver optaget under forudsætning af, at du kan dokumentere, at du gennem sommersupplering/engelsktest vil opfylde det specifikke adgangskrav. Den endelige optagelse finder sted, når du har bestået suppleringen med det krævede niveau og faggennemsnit og indsendt dokumentation senest 1. september. For at få betinget optag skal du:
- Uploade dokumentation for at du er tilmeldt sommersuppleringskursus/engelsktest til din ansøgning på Optagelse.dk senest 5. juli kl. 12.00.
- Det skal fremgå af dokumentationen, i hvilket fag, niveau og periode, du supplerer. Du kan finde mere information omkring gymnasial supplering på UddannelsesGuiden.
Bemærk, at dine muligheder for at komme ind på en lavere prioriteret uddannelse bortfalder, hvis du får tilbudt betinget optagelse.
Genberegning af karaktergennemsnit efter supplering
Genberegningen betyder, at karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen kan blive lavere, hvis du supplerer. Hvis du har afsluttet hf, hhx, htx, stx eller eux efter 1. maj 2022 gælder genberegningen for dig. Dit gennemsnit bliver dog kun genberegnet, hvis suppleringsfaget er et specifikt adgangskrav på den uddannelse, som du søger om optagelse på i kvote 1.
Når du har afsluttet dit suppleringskursus, regner vi karakteren med i dit samlede karaktergennemsnit. Hvis dit genberegnede karaktergennemsnit er lavere end det oprindelige, vil det være det nye, der gælder. Hvis det genberegnede karaktergennemsnit derimod er højere end det oprindelige, ændres dit karaktergennemsnit ikke. Det er derfor ikke muligt at forbedre karaktergennemsnittet ved supplering.
Hvis dit genberegnede karaktergennemsnit bliver lavere end den adgangskvotient, der er til den uddannelse, du er blevet optaget på, mister du din studieplads, hvis du er blevet optaget i kvote 1.